skip to Main Content
info@dedrogerij.nl

Vrijdagavondsoos

Een belangrijke activiteit van De Drogerij is de vrijdagavondsoos.
We komen 3 of 4 keer in de maand op vrijdagavond rond 20.00 uur bij elkaar in Wijkcentrum Daalmeer. En één keer in de maand bij iemand thuis.
Op de soos kun je wat kletsen met de andere mensen van onze groep, je kunt contacten en vriendschappen opbouwen. Vaak is er een vrijwilliger die het gezellig maakt. Soms wordt er een spelletje gedaan, maar vaak hebben we het te druk met kletsen. We doen ook altijd een ‘rondje’, een groepsgesprek waarin iedereen aan de groep kan vertellen wat hem of haar bezighoud.
Je hoeft geen entree te betalen in Wijkcentrum Daalmeer, maar natuurlijk wel je eigen koffie, thee of een drankje.
Je moet wel in staat zijn om je eigen vervoer te regelen (heen en terug), er is niet altijd een vrijwilliger die je kan helpen.

Wil je meer informatie over de vrijdagavondsoos? Stuur je vraag per e-mail naar De Drogerij of gebruik het contactformulier

Vakantie

Onze belangrijkste activiteit: de vakantie.
Eén keer per jaar gaan we met een groep van ongeveer twintig mensen op vakantie, mét begeleiding. We gaan dan voor twee weken naar de zon, ergens in Europa of zelfs Noord-Afrika. Inmiddels zijn we al in in veel landen geweest: Spanje, Tunesië, Griekenland, Turkije, Egypte en Marokko.

We verblijven twee weken in een all-inclusive resort. Dan is vooraf je hotel en al je eten en drinken geboekt en betaald. Zo weet je van tevoren wat de vakantie je kost. Je hoeft dan alleen nog maar zakgeld mee te nemen voor de excursies waar je aan mee wilt doen en voor wat souvenirtjes.

Wil je meer informatie over de vakantie? Stuur je vraag per e-mail naar De Drogerij of gebruik het contactformulier

Wandelen

Jaren geleden besloten we een keer mee te doen aan de Alkmaarse4Daagse. Voor de afstand 4×15 kilometer zijn we gaan trainen en uiteindelijk hebben we vijf keer meegedaan aan deze 4Daagse. Ook heeft een aantal van ons de Haarlemse4Daagse gelopen.

Inmiddels lopen we bijna geen 4-daagse meer, maar wandelen bevalt ons zo goed, we zijn dat blijven doen op de laatste zondag van elke maand.

We verzamelen dan om 09.00 uur op station Alkmaar en lopen soms vanaf daar. Meestal gaan we eerst een stukje rijden met de auto of stappen we in de trein en starten dan ergens anders met lopen.
We lopen bijna altijd een andere route in een ander gebied. Zo kom je nog eens ergens in Noord-Holland waar je nog nooit geweest bent!
Halverwege hebben pauze met koffie of thee en voor de liefhebbers wat lekkers.
We eindigen altijd op station Alkmaar, meestal zo rond 13.30 uur.

Wandelen doe je voor je lol en niet omdat het moet: je wandelt die zondag mee als je zin hebt.

Heb je zin om mee te wandelen? Je hoeft niets aan De Drogerij te betalen om mee te mogen lopen. Maar je moet wel je eigen koffie en gebak betalen én meebetalen aan de benzine of een treinkaartje kopen.

Wil je meer informatie over het wandelen? Stel je vraag in een e-mail naar De Drogerij of gebruik het contactformulier

Creamiddag

Elke tweede zaterdagmiddag van de maand is er een creatieve middag onder leiding van Erica, van 14.00 – 16.00 uur.
Er wordt meestal met elkaar overlegd wat voor leuks er gemaakt gaat worden; in de feestmaanden wordt het thema daar op aangepast. Deze middag is leuk en gezellig voor zowel vrouwen als mannen! Er worden verschillende technieken toegepast, bijvoorbeeld: werken met karton of fietsbanden, servettentechniek, schilderen enz.
De kosten zijn ongeveer € 3,- per keer.

Je moet je wel altijd aanmelden omdat er materiaal moet worden ingekocht. Dit kun je doen bij Erica op 072 – 5128735

Back To Top
X